تبعات ناترازی آب و لزوم توجه جدی دولت چهاردهم به مسئله آب
- شناسه خبر: 31088
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۵
- بازدید : 57
- نویسنده: سمیه رضاخانی
اعضا هیئت مدیره فدراسیون صنعت آب ایران در جلسه ای با اقای دکتر ظریف معاون محترم راهبردی ریاست جمهوری ، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت نابسامان منابع و مصارف آب کشور و ناترازی آب و برق به ویژگیهایی که وزیر نیرو دولت چهاردهم جهت رفع این ناترازیها میبایست داشته باشد اشاره داشتند .
اعضای هیئت مدیره فدراسیون صنعت آب ایران در این جلسه تاکید داشتند : وزیر نیرو باید ضمن آشنایی کامل با وضعیت منابع آب و شرایط اقتصادی اجتماعی و زیست محیطی مناطق مختلف کشور، بتواند با پیاده سازی مدیریت یکپارچه منابع آب و برنامه ریزی تطبیقی بر چالشهای تأمین آب در کشور خشک و نیمه خشک ایران که در سالهای اخیر به سمت فرا خشک حرکت نموده است فائق آید که موفقیت در این امر نیازمند هماهنگی بین دستگاههای اجرایی متعددی در دولت و نیز قوای مقننه و قضائیه بوده و مهمترین رکن آن علاوه بر این هماهنگی و همکاریهای ضروری مشارکت مردم و ذینفعان در امر مدیریت و صیانت از منابع آبی است. در این بین هماهنگی بین وزرای نیرو و جهاد کشاورزی بسیار حائز اهمیت است و وزیر نیرو باید قادر به ایجاد چنین اجماعی در این طیف وسیع بوده و سوابق اجرایی ایشان بایستی مؤید این توانایی باشد. حسن شهرت در بین کارکنان صنعت و وجود سوابق اجرایی موفق لازمه دستیایی به موارد پیش گفته چالش های ناشی از تغییر اقلیم و آثار نامطلوب آن بر منابع آبی کشور و محیط زیست و نیازمند تکیه بر دانش فنی روز آمد و عدم ملاحظه کاری در مواجه با درخواستهای غیر معقول است و وزیر نیرو بایستی با اولویت دادن به صیانت از منابع آب در تامین نیازها با افزایش بهره وری تامین امنیت آیی و امنیت غذایی را بر اساس اسناد بالادستی آمایش سرزمین و در صورت نیاز اصلاح آنها مد نظر قرار دهد و این امر محقق نخواهد شد مگر اینکه بدنه مديران اجرایی بخش آب بر مبنای شایسته سالاری و نه نگاه حزبی و جناحی انتخاب شوند شرایط آب کشور به هیچ وجه فرصتی برای معنی و باز هم خطا ندارد.
اعضا هیئت مدیره فدراسیون صنعت آب ایران در ادامه اعلام داشتند : دوره پیش رو باید با کاهش برداشت ، این منابع خدادادی را برای نسل آتی حفظ کرده و اگر هم اینک با استفاده از آب در پی تأمین معیشت و رفاه نسل کنونی هستیم باید در این تجارت آیندگان را نیز سهیم داشت و میراثی برای آنان گذاشت تا آنان نیز از معیشت و رفاه در خور در قالب امنیت آبی و امنیت غدانی برخوردار باشند.
افزایش جمعیت و تمرکز نامورن آن در مناطق بسیار کم آب کشور، توسعه شهرها و شهرکها و سکونتگاههای غیر رسمی، تاکید بر توسعه فعالیت های کشاورزی و خود کفایی در برخی محصولات بدون توجه به محدودیت های آبی از دیگر مباحث مطروحه در این جلسه بود که فشار مضاعفی بر این منبع از دست رفته وارد آورده که این روند معیوب بایستی هر چه سریعتر اصلاح گردد. بهره گیری از فناوری شیرین سازی بعنوان مسکنی مقطعی بوده و گرچه در چرخه مدیریت منابع آب جایگاهی خاصی دارد، لکن باید با سیاستگذاری مطلوب در این زمینه نگاهی دوباره و همه جانبه به آن داشت.
آنها ادامه دادند : کاربری آب در صنعت علاوه بر توجه به استقرار بهینه صنایع از منظر دسترسی به آب مواد اولیه و تحویل محصول به بازار، نیازمند ارتقاه فناوری کاربرد آب در این بخش و بازچرخانی آن نیز میباشد. این امر علاوه بر حفاظت از محیط زیست، میتواند فشار به منابع ارزشمند و حیاتی آبی را کاهشی داده و به سمت مطلوب هدایت نماید
تعامل با سازمانهای بین المللی در مدیریت منابع آب و دیپلماسی مؤثر در خصوص آبهای مشترک و مرزی جز لاینفک مدیریت موفق آب در این سرزمین است. حفظ منافع ملی با شناخت طرفهای ثالث و بکارگیری تمامی فرم ها و کارتهای بازی در این راستاد نیازمند درک شرائط پیچیده و در هم تنیده مدیریت آبهای مشترک است که وزیر نیرو بایستی از عهده آنها بخوبی برآید
همچنین توسعه پایدار، باز تخصیص و اعمال کاهش جدی برداشت از منابع آب زیرزمینی ،باز چرخانی، اقتصاد آب ، ایجاد سامانه های یکبار چه پایش و کنترل ترجیحا در محدود حوضه های آبریز به تقسیمات کشوری از جمله موارد مهم دیگری بود که اعضا هیئت مدیره اعتقاد داشتند وزیر نیرو باید بدانها توجه داشته و بتواند در پیاده سازی آنها از بدنه کارشناسی کشور چه در وزارت نیرو و چه در خارج از آن بهره گیری لازم را بعمل آورد.
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد