سه تلهای که مانع نوآوری و بازآفرینی در سازمانها میشود
- شناسه خبر: 31173
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۳
- بازدید : 23
- نویسنده: سمیه رضاخانی
در جدیدترین شماره مجله مدیریتی MIT Sloan Management Review، موضوع "تله بازآفرینی" به عنوان پرونده ویژه مطرح شده است.
هویت، ساختار و نحوه همکاری در یک سازمان، میتواند در مسیر نوآوری و ورود به حوزههای جدید، نقشی دوگانه ایفا کند و یا عامل پیشران باشد یا مانعی جدی ایجاد نماید. شرکتها معمولاً به دلیل بیاطلاعی مدیران از فناوریهای جدید یا روندهای نوظهور، در نوآوری ناکام نمیمانند، بلکه به دلیل گرفتار شدن در سه تله ریشهدار خود دچار مشکل میشوند.
یک: تله هویت؛ زمانی رخ میدهد که هویت سازمان پیوند نزدیکی با یک محصول یا خدمت خاص داشته باشد. وقتی “چه کسی هستیم” خیلی به “چه کاری انجام میدهیم” گره بخورد، مدیران فرصتها را از دست میدهند و کارکنان در برابر تغییر مقاومت میکنند. راه حل ارتباط دادن هویت با مفهومی فراتر از صرفاً یک محصول است. عنوان مثال، شرکت کداک با وجود اینکه اولین فناوری دوربین دیجیتال را اختراع کرده بود، نتوانست به موقع از آن بهرهبرداری کند زیرا هویت خود را به تولید فیلم گره زده بود.
دوم : تله ساختار؛ هنگامی بروز میکند که رهبران، ساختارها و مشوقهای سازمانی را برای تیمهای مختلف نوآوری یکسان در نظر میگیرند. نوآوریهای انقلابی به ساختارهای منعطف و مشوقهای متفاوتی نسبت به بهبود تدریجی محصولات فعلی نیاز دارند. به عنوان مثال شرکتها گاهی از همان ساختارهای قدیمی برای مدیریت نوآوریهای جدید استفاده میکنند، مانند زمانی که یک شرکت بزرگ تیمهای رسمی و سختگیر را برای توسعه نوآوریهای بنیادی به کار میگیرد، اما این ساختارهای سنتی مانع پیشرفت و موفقیت نوآوری میشوند.
سوم : تله همکاری؛ زمانی ظاهر میشود که افراد یا گروهها نتوانند روابط سازنده و اعتمادآمیزی برقرار کنند اگر برخی خود را حافظ گذشته و برخی دیگر خود را متولی آینده ببینند، اعتماد متقابل از بین میرود. راهکار، ایجاد فضاهای مشترک برای همدلی، یادگیری و درک متقابل است.مثلا اگر تیمهای مختلف بر سر تخصیص منابع برای محصولات جدید و موجود دچار رقابت شوند. باعث میشود شد تا نوآوریهای جدید به دلیل نبود اعتماد و تعامل مؤثر، دچار مشکل شوند.
سازمانها باید پیش از وقوع تغییرات بزرگ، برای نوآوری و بازآفرینی آماده باشند. آنها باید هویتی فراتر از محصولات فعلی داشته باشند، ساختارهای نوآوری متناسب با مراحل مختلف ایجاد کنند و فضاهای گفتگو و همکاری بین تیمهای نوآور بسازند.
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد