نقش بیبدیل سد مارون: از تأمین مطمئن آب کشت پاییزه تا توسعه سرمایهگذاری ارضی کشاورزی در حاشیه رودخانه «مارون»
- شناسه خبر: 31051
- تاریخ و زمان ارسال: ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۱:۳۷
- بازدید : 57
- نویسنده: سمیه رضاخانی
مهرزاد احسانی رئیس حوضه آبریز رودخانه زهره _ جراحی و حوضههای جنوبی کشور در گفتوگو با خبرنگار شبکه خبری آب ایران اظهار کرد: سد «مارون» یکی از مهمترین سدهای حوضه آبریز مارون _ جراحی است که سالیانه حدود ۱.۲ میلیارد مترمکعب آب را تنظیم و هزاران هکتار از اراضی پایین دست خود را آبیاری میکند.
وی با بیان اینکه تمام سرمایهگذاری توسعه ارضی کشاورزی که در حاشیه رودخانه «مارون» و بخشی نیز در حوضه جراحی صورت گرفته، مرهون تنظیم آب سد «مارون» بوده، گفت: نقش این سد در تأمین منابع آب این حوضه بیبدیل است؛ چرا که این حوضهها عمدتاً از جمله مناطق سیلگیر است و عمده منابع آب آنها با وقوع چند سیلاب تأمین میشود.
رئیس حوضه آبریز رودخانه زهره_ جراحی و حوضههای جنوبی کشور ادامه داد: نیاز آبی کشاورزی که به صورت تدریجی از طریق آب سد «مارون» تأمین میشود، جهت استفاده به صورت تنظیم شده برای اهداف اراضی کشاورزی پایین دست در اختیار قرار میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: این سد در حال حاضر بیش از یک میلیارد مترمکعب آب، ذخیره دارد و این میزان بسیار بیشتر از پیشبینی اولیه ما در سال آبی گذشته بوده است؛ لذا با توجه به وضعیت مناسب مخزن آب این سد، علاوه بر تأمین آب کشت پاییزه که به اتمام رسیده، در حال برنامهریزی برای اختصاص بخشی از آب سد «مارون» برای کشت تابستانه هستیم.
وی افزود: این بدین معنی است که در این منطقه دو نوبت کشت انجام میشود و این اقدام به دلیل آثار وجود این سد است که امکان تأمین آب برای دو کشت را فراهم میکند.
احسانی تصریح کرد: برنامهریزی سد «مارون» به گونهای است که علاوه بر تأمین کشت تابستانه، با حجم آب مطمئن وارد کشت پائیزه میشویم و پیشاپیش برنامهریزی لازم برای تأمین آب کشت پائیزه به صورت کامل صورت گرفته است.
رئیس حوضه آبریز رودخانه زهره_ جراحی و حوضههای جنوبی با اشاره به تأثیر سد «مارون» بر وضعیت هیدرولوژیکی رودخانه جراحی گفت: این سد تنظیم کننده وضعیت رودخانه است، به گونهای که محافظی در برابر مشکلات به وجود آمده برای مردم ساکن در حاشیه رودخانه، اراضی کشاورزی موجود در حاشیه رودخانه و همچنین تأسیسات بزرگ و شبکههای آبیاری ساخته شده در آن منطقه به واسطه سیلابهای حادث شده در این نواحی خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: با وجود سد «مارون» میتوان آب حاصل از سیلاب را ذخیرهسازی کرد و به صورت مطمئن برای تأمین آب مورد نیاز کشاورزی منطقه، از آن استفاده کرد.
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد