دخل و خرج آب تهران با هم نمیخواند
- شناسه خبر: 31297
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۶
- نویسنده: سمیه رضاخانی
اکنون میزان مصرف آب هر تهرانی در شبانهروز ۲۵۰ لیتر و حدود ۲ برابر الگوی مصرف است که عدد بسیار بالایی به حساب میآید، این درحالیست که استان تهران در سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ با میزان ۲۳۹ میلی متر بارش جزو استان های با بارش کمتر از نرمال در کشور بوده است.
در سال 1402 مصرف آب شرب کشور به 6 میلیارد و 155 میلیون مترمکعب رسید که از این میزان 1.5 میلیارد مترمکعب آب در استان تهران مصرف شده است، به عبارتی تهران ۲۳ درصد از کل مصرف آب شرب کشور را به خود اختصاص داده که نشاندهنده سهم بالای استان در مصرف آب شرب است.
هم اکنون میزان مصرف آب هر تهرانی در شبانهروز ۲۵۰ لیتر و حدود ۲ برابر الگوی مصرف استان است که عدد بسیار بالایی به حساب میآید. این درحالی است که استان تهران در سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ با میزان ۲۳۹ میلی متر بارش جزو استانهای با بارش کمتر از نرمال در کشور بوده است.
بر این اساس فیروز قاسمزاده،سخنگوی صنعت آب کشور به تازگی گفته است اگر متوسط سرانه مصرف آب شرب دنیا ۱۵۰ لیتر در روز باشد، سرانه شرب و بهداشت در ایران معادل ۲۴۰ تا ۲۵۰ لیتر در روز است.
علاوه بر این در برخی کشورهای توسعه یافته اروپایی ( انگلستان-آلمان) سرانه مصرف بین 120 تا 130 لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز، در برزیل 150 لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز-عربستان 260 لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز-چین 184 لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز و در آمریکا سرانه مصرف آب در حدود 300 تا 400 لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز است.
در این میان بین قیمت تمام شده و قیمت فروش آب نیز اختلاف زیادی وجود دارد، به طوری که به گفته سیدرسول باقری،معاون درآمد و امور مشترکان آبفای استان تهران درحالحاضر قیمت تمام شده آب در شهر تهران بیش از 3 برابر فروش آن است.
این در حالیست که طبق اعلام وزارت نیرو نرخ فروش آب به در هر متر مکعب یعنی هر 1000 لیتر آب تنها ۷۹۰ تومان برآورد میشود، در حالی که میتوان این رقم را با قیمت یک بطری نیم لیتری آب معدنی در فروشگاهها مقایسه و به عمق نرخ ارزان آب پی برد!
منابع آب محدود است و باید هم عرضهکننده که وزارت نیرو است و هم مصرفکننده که آحاد مختلف مردم را دربرمیگیرد، با یکدیگر همکاری داشته باشند تا بتوان از منابع محدود حداکثر بهرهبرداری را داشت.
بر این اساس میتوان با راهکارهای ساده در مسیر کاهش مصرف و به تبع آن کاهش هزینهها گام برداشت به طوری که علی سیدزاده،مدیرکل دفترمدیریت مصرف آب، خدمات مشترکان و کاهش هدررفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به نقش کاهش زمان استحمام در مصرف بهینه آب یادآور می شود: خروجی یک دوش حمام در صورتی که به تجهیزات کاهنده مصرف آب مجهز نباشد، در هر دقیقه بین ۱۵ تا ۲۰ لیتر یعنی معادل حداقل ۱۰بطری 1.5 لیتری آب است و کاهش ۵ دقیقهای زمان باز بودن دوش حمام هنگام استحمام، حداقل باعث صرفهجویی در مصرف به میزان ۷۵ لیتر آب معادل ۵۰ بطری ۱.۵ لیتری به ازای هر نفر خواهد بود.
در این رابطه عیسی بزرگزاده سخنگوی صنعت آب کشور نسبت به حاد بودن وضعیت منابع آب تهران هشدار داده و وضعیت آب پایتخت در ۵ سال پیش رو را سخت و شکننده اعلام می کند. او در این رابطه تاکید دارد اگر روند افزایش و بارگذاری جمعیت در شهر تهران کنترل نشود، با توجه به محدودیت منابع آب، به سختی میتوان پاسخگوی تأمین آب شرب باشیم و حتماً به مدیریت مصرف نیاز خواهد بود.
پاون
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد