دستگاههای آب شیرینکن سیستان و بلوچستان از دو هفته دیگر وارد کشور میشود
- شناسه خبر: 30024
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۳:۱۵
- بازدید : 60
- نویسنده: روابط عمومی
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: دستگاههای آبشیرینکن مورد نیاز استان سیستان و بلوچستان، به شرط تأمین بودجه، از دو هفته دیگر وارد ایران میشود.
عیسی بزرگزاده در نشست با اصحاب رسانه که صبح امروز در شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد، با تشریح وضعیت مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۵ آذر ماه اظهار داشت: ورودی سدهای کشور از ۳.۳۸ میلیارد مترمکعب در سال گذشته به ۴.۰۹ میلیارد مترمکعب افزایش یافته که نشان از رشد ۸ درصدی ورودی سدهای کشور دارد.
سخنگوی صنعت آب کشور در خصوص خروجی سدهای کشور نیز گفت: خروجی سدهای کشور از ۴.۸۸ میلیارد مترمکعب در سال آبی گذشته به حجم ۵.۹۵ میلیارد مترمکعب رسیده است که نشانگر رشد ۲۲ درصدی میزان تأمین مصارف از محل سدها نسبت به سال گذشته است.
بزرگزاده موجودی مخازن سدهای کشور را در تاریخ ۲۵ آذر ماه با ۴۰ درصد پرشدگی، معادل ۱۹.۸۴ میلیارد مترمکعب عنوان کرد و گفت: این میزان در سال گذشته ۱۸.۰۵ میلیارد مترمکعب بوده که نشانگر ۱۰ درصد رشد نسبت به سال گذشته است.
وی خاطرنشان کرد: بارشهای پاییز هنوز نمیتواند شاخص ترسالی یا خشکسالی باشد و ما بیشترین بارشها را در زمستان تا بهار شاهد هستیم.
سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به وضعیت برخی سدهای کشور اضافه کرد: مجموعه ۱۳ سد دریاچه ارومیه دارای ۲۳ درصد پرشدگی است. ولی زایندهرود نسبت به سال قبل وضعیت بهتری دارد؛ چرا که در سال گذشته وزارت نیرو برنامهریزی دقیقی در حوضه زایندهرود در خصوص منابع و مصارف ترتیب داد و به همین دلیل امسال شاهد وضعیت بهتری در این حوضه هستیم و دارای ۸۷ درصد پرشدگی است.
بزرگزاده گفت: در خراسان رضوی وضعیت همچنان خوب نیست و سد دوستی پنج درصد پرشدگی دارد و نسبت به سال گذشته ۶۷ درصد کاهش داشته است. بر همین مبنا شهر مشهد و استان خراسان رضوی یکی از نقاط هدف اجرای طرحهای اضطراری تأمین آب است و به صورت هفتگی وضعیت منابع آب شهر مشهد پایش میشود.
وی هرمزگان را از دیگر حوضههای مورد تمرکز در اجرای طرحهای اضطراری تأمین آب و مقابله با خشکسالی اعلام کرد و بیان داشت: سیستان و بلوچستان نیز یکی از نقاط ویژه است و در اجرای پروژه آبشیرینکن برای این استان، به شرط تأمین مالی آن از سوی سازمان برنامه و بودجه، دستگاههای مورد نیاز از دو هفته دیگر وارد ایران میشود.
۷۰ درصد از دشتهای کشور در محدوده ممنوعه و ممنوعه بحرانی قرار دارد
سخنگوی صنعت آب در ادامه سخنان خود با اشاره به وضعیت آبخوانهای کشور اظهار داشت: ۷۰ درصد از دشتهای کشور ۹۰ درصد چاههای کشور را در بر گرفته است که اکنون در وضعیت بحرانی و ممنوعه بحرانی قرار دارد.
وی گفت: از ۶۰۹ دشت کشور، ۳۵۹ محدوده از کل محدودههای کشور شامل گزارش فرونشست از سوی سازمان زمین شناسی شده است. ۲۵۰ محدوده که ۶۷ هزار چاه دارد و ۱۶ درصد برداشت آب در آن صورت گرفته، فرونشست نداشته است ولی حدود ۸۸ محدوده بین صفر تا پنج سانتیمتر فرونشست داشته است.
سخنگوی صنعت آب اضافه کرد: این محدوده دارای ۷۵ هزار چاه است و میزان برداشت آب آن نیز ۱۸ درصد بوده است. ۱۷۹ محدوده نیز که دارای ۱۵۴ هزار چاه کشاورزی است، با پنج تا ۱۰ سانتیمتر فرونشست روبرو بوده است.
بزرگزاده با بیان اینکه سالانه بین ۴۵ تا ۵۰ سانتیمتر فرونشست در کشور رخ میدهد، تصریح کرد: در ۳۵۹ دشت فرونشست رخ داده و ۴۲۰ دشت افت تراز دارد که ممنوعه و ممنوعه بحرانی است.
مسدود شدن ۱۳۲ هزار حلقه چاه غیرمجاز با اجرای طرح احیا و تعادلبخشی
وی با اشاره به اجرای طرح احیا و تعادلبخشی در سراسر کشور به منظور مدیریت منابع و مصارف آب اظهار داشت: با اجرای طرح احیا و تعادلبخشی تاکنون ۱۳۲ هزار حلقه چاه غیرمجاز مسلوبالمنفعه شده است. همچنین ۱۴۰ هزار پروانه چاه کشاورزی براساس سند ملی آب اصلاح یا تعدیل شده است.
سخنگوی صنعت آب بیان داشت: این پایش توسط بیش از ۸۰۰ گروه حفاظت و نظارت در سراسر کشور انجام شده است که به طور دائم در حال بازدید از چاههای کشاورزی هستند.
بزرگزاده همچنین خاطرنشان کرد: با رصد و پایش ۲۲۰ هزار کنتور فهام، برداشت غیرمجاز در چاههای مجوزدار کشاورزی ۷ میلیارد مترمکعب کاهش خواهد داشت.
پاون
برچسب ها: سخنگوی صنعت آب کشور ، سازمان زمین شناسی ، طرح احیا و تعادلبخشی
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد